Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce tomate
- 150 g de parmesan, en morceaux (3 cm)
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 2 brins de thym, frais, effeuillé
- ½ bouquet de basilic frais (env. 10 g), effeuillé
- 85 g d'huile d'olive
- 950 g de tomates, en quartiers
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de sucre
- 1 pincée de poivre, moulu
- 1000 g d'aubergines, coupées en longues tranches (8 mm)
- 4 pincées de sel
- 300 g de mozzarella, coupée en tranches (5 mm), effilochée
- ½ bouquet de basilic frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2591 kJ / 624 kcal
- Białko
- 32.6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30 Min
Gratin de hachis et cornettes
1 Std. 10 Min
Risotto à la tomate et burrata
30 Min
Menu : Risotto aux épinards et salade pommes-carottes
40 Min
Paccheri sauce à la ricotta de brebis
20 Min
Risotto à la tomate et au basilic
30 Min
Lasagne verdi
1 Std. 15 Min
Salade de melon aux lentilles en verrines
50 Min
Caponata de lentilles
1 Std.
Risotto alle cinque P
30 Min
Tumbet (gratin de légumes à la majorquine)
1 Std. 15 Min
Quiche saumon, épinards, feta
1 Std.