Parmigiana al forno

Parmigiana al forno

4.8 43 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

La sauce tomate
  • de parmesan en morceaux (3 cm)
    150 g
  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • gousses d'ail
    2
  • de thym, frais effeuillé
    2 brins
  • de basilic frais (env. 10 g), effeuillé
    ½ bouquet
  • d'huile d'olive
    85 g
  • de tomates en quartiers
    950 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de sucre
    ½ c. à café
  • de poivre, moulu
    1 pincée
  • d'aubergines coupées en longues tranches (8 mm)
    1000 g
  • de sel
    4 pincées
  • de mozzarella coupée en tranches (5 mm), effilochée
    300 g
  • de basilic frais effeuillé
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 624 kcal / 2591 kJ
Białko 32.6 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...