Risotto à la courge

Risotto à la courge

4.7 109 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan en morceaux (3 cm)
    80 g
  • de courge Hokkaido (aussi potimarron ou courge orange knirps) pelée, épépinée, en morceaux (3 cm)
    400 g
  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    40 g
  • d'eau
    730 g
  • de vin blanc
    100 g
  • de riz risotto, tout type (cuisson 20 minutes)
    300 g
  • de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    1 cube
  • de thym, frais effeuillé
    3 brins
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    2 pincées
  • de poivre, moulu
    4 pincées
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de mascarpone
    100 g
  • de vinaigre balsamique
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 569 kcal / 2384 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...