Chakchouka aux œufs

Chakchouka aux œufs

4.4 135 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • oignon coupé en quatre
    1
  • gousses d'ail
    2
  • poivrons en demi-lanières
    3
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de pulpe de tomate avec le jus
    400 g
  • d'épices (piment d’Espelette, cumin, paprika)
    3 c. à café
  • œufs
    4 - 6
  • de beurre pour la poêle
    20 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de thym frais pour la finition
    brins
  • paprika pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 197 kcal / 824 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...