Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 3 poivrons, en demi-lanières
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 400 g de pulpe de tomate, avec le jus
- 3 c. à café d'épices (piment d’Espelette, cumin, paprika)
- 4 - 6 œufs
- 20 g de beurre, pour la poêle
- du sel
- du poivre moulu
- brins de thym frais, pour la finition
- paprika, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Moussaka grecque
1j 20 menit
Jambalaya de poulet
40 min
Gratin de pâtes à la provençale
1 Std. 15 Min
Salade d'aubergines et poivrons
35 Min
Gnocchis sauce tomate et chorizo
1j
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1j 20 menit
Aubergines roulées à la ricotta
1j 30 menit
Salade de lentilles aux poivrons
40 min
Keftas au four
1j 20 menit
Chakchouka au four
1h 10 min
Chakchouka à la feta
1j
Chakchouka aux poivrons, tomates et œufs
1h 10 min