Tajine de poulet aux oranges caramélisées

Tajine de poulet aux oranges caramélisées

3.8 250 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons blancs coupés en deux, puis en demi-rondelles
    400 g
  • d'huile d'olive
    40 g
  • de blancs de poulet coupés en morceaux (4-5 cm)
    400 g
  • de quatre-épices
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • d'olives vertes dénoyautées
    50 g
  • de beurre
    25 g
  • d'oranges pelées à vif, coupées en tranches
    300 g
  • de sucre roux
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 396 kcal / 1658 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 710 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...