Tajine de poulet aux oranges caramélisées

Tajine de poulet aux oranges caramélisées

3.8 263 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 400 g d'oignons blancs coupés en deux, puis en demi-rondelles
  • 40 g d'huile d'olive
  • 400 g de blancs de poulet coupés en morceaux (4-5 cm)
  • 1 c. à café de quatre-épices
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 50 g d'olives vertes dénoyautées
  • 25 g de beurre
  • 300 g d'oranges pelées à vif, coupées en tranches
  • 1 c. à soupe de sucre roux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 710 mg
Białko 23 g
Kalorie 1658 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...