Polpette à l'italienne, sauce tomate et spaghetti

Polpette à l'italienne, sauce tomate et spaghetti

4.2 221 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Les boulettes
  • de mie de pain rassis
    150 g
  • de lait
    200 g
  • de parmesan en morceaux
    50 g
  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • de viande de bœuf hachée
    400 g
  • œuf
    1
  • le zeste d'un citron jaune râpé
  • belles feuilles de basilic frais
    10
  • de noix de muscade en poudre
    1 pincée
  • du sel
  • du poivre moulu
La sauce tomate et les spaghetti
  • oignon coupé en quatre
    1
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    3 c. à soupe
  • eau pour la cuisson des spaghetti
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • d'origan déshydraté
    1 pincée
  • de thym frais
    2 brins
  • du sel
  • d'eau
    100 g
  • de pâtes sèches, type spaghetti
    400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 447 kcal / 1870 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...