Blanquette de légumes

Blanquette de légumes

4.3 39 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon en lamelles
    100 g
  • de thym frais effeuillée
    1 branche
  • de persil frais haché
    1 bouquet
  • de blanc de poireau émincé
    150 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    500 g
  • de carottes en fines rondelles
    200 g
  • de beurre en morceaux
    50 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • d'eau
    700 g
  • de seitan en lamelles
    250 g
  • de farine
    40 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    80 g
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • jaune d'œuf
    1
  • de persil frais ciselé
    1 bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 344 kcal / 1436 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...