Tourte aux légumes et au tofu

Tourte aux légumes et au tofu

4.9 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 parts

Składniki

  • échalote de belle taille
    1
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    3 c. à soupe
  • de chair de courge d'hiver en petits morceaux
    600 g
  • poireau émincé
    1
  • de vin blanc doux
    50 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de chapelure
    2 c. à soupe
  • de curcuma en poudre
    ¼ de c. à café
  • de paprika
    ½ c. à café
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de crème végétale
    200 g
  • de tofu fumé en dés
    100 g
  • pâtes brisées maison (voir "Conseil(s)")
    2
  • beurre pour le moule
  • de noisettes en poudre (voir "Conseil(s)")
    2 c. à soupe
  • de châtaignes d'eau entières, en boîte
    125 g
  • jaune d'œuf battu
    1
  • d'eau
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 931 kcal / 3887 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...