![Cuisson de l'épeautre complet Cuisson de l'épeautre complet](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ce8e0962-c0ea-4026-a1f2-6926baf2e555/Derivates/03c5c291-58d9-4993-a5d1-ca7356dc7626.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 400 g de graines d'épeautre (voir "Conseil(s)")
- 10 - 20 g d'huile végétale
- ½ - 1 c. à café de sel
- 400 - 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1028.3 kJ / 245.8 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 610 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rissoler 200 g d'aubergine
30 min
Cuire du riz long complet
55 min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25min
Cuisson du riz au jasmin
35 min
Rissoler des oignons
20 Min
Cuisson du millet
45 min
Cuisson de l'épeautre perlé
35 min
Cuisson du boulgour moyen
35 min
Cuisson du riz basmati
35 min
Rissoler 400 g d'aubergines
35 min
Rissoler 200 g de courgettes
20 Min
Cuisson du riz long blanc
35 min