Sopa de vegetais com peru

Sopa de vegetais com peru

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 doses

Składniki

  • couve branca cortada em pedaços
    180 g
  • vegetais para sopa cortados em pedaços (ex: cenouras, aipo, alho-francês)
    120 g
  • chalota cortada em rodelas
    1
  • azeite
    10 g
  • concentrado de tomate
    10 g
  • pimento vermelho cortado em pedaços (2 cm)
    1
  • água
    600 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá cheia de
    1 cubo de caldo de legumes
  • sal
    ¼ c. chá de
  • pimenta
    ½ c. chá de
  • paprika picante
    ½ c. chá de
  • peito de peru fatiado, cortado em tiras
    100 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 233.2 kcal / 975.7 kJ
Białko 15.7 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 393 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...