Abóbora com risoto

Abóbora com risoto

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 doses

Składniki

  • abóbora (1600 g aprox.)
    1
  • Azeite q.b. p/ pincelar
  • sal
    3 c. chá de
  • passas de uva
    50 g
  • vinho branco
    100 g
  • queijo da Ilha
    80 g
  • cebola
    70 g
  • hortelã
    10 g
  • couve-lombarda cortada em juliana
    70 g
  • castanhas descongeladas
    100 g
  • açafrão-da-índia
    1 c. chá de
  • piripíri (opcjonalnie)
    ½ c. chá de
  • manteiga
    40 g
  • arroz p/ risoto
    350 g
  • água
    900 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 448.6 kcal / 1877 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 78.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 1419.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...