Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 abóbora (1600 g aprox.)
- Azeite q.b. p/ pincelar
- 3 c. chá de sal
- 50 g passas de uva
- 100 g vinho branco
- 80 g queijo da Ilha
- 70 g cebola
- 10 g hortelã
- 70 g couve-lombarda cortada em juliana
- 100 g castanhas descongeladas
- 1 c. chá de açafrão-da-índia
- ½ c. chá de piripíri (opcjonalnie)
- 40 g manteiga
- 350 g arroz p/ risoto
- 900 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1877 kJ / 448.6 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 78.7 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1419.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alho-francês à Brás
45 Min
Macarrão alpino
45 Min
Fettucine de limão e lentilhas
40 min
Tagine de carne, arroz e bolinhos de pistácio a vapor
Brak ocen
Arroz de atum e ovo
1j
Orzo com abóbora e pimento
35 Min
Tarte tatin de marmelos
1j 20 menit
Pastéis de batata com cogumelos
1j
Not bacalhau com natas
30 min
Esparguete com alho-francês e camarão
45 Min
Mojito de cerveja
5 min
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
40 min