Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 ovos de codorniz
- 50 g vinagre
- Água q.b. p/ cozer
- 150 g cebola roxa cortada em pedaços
- 60 g filetes de anchova, em óleo
- 1000 g feijão-branco cozido, escorrido
- 50 g azeite
- ½ lima, só a raspa
- ½ limão (raspa e sumo)
- ½ toranja (raspa e sumo)
- 1 c. sopa de folhas de tomilho-limão
- 10 g mostarda
- 20 g vinagre de sidra
- 250 g alface romana cortada em juliana
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1439.5 kJ / 344.1 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 422.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa creme de abóbora com curry
30 Min
Sopa de carne com legumes
Brak ocen
Crepes integrais recheados com ricota e espinafre
15 Min
Fajitas de frango com cogumelos - TM5
Brak ocen
Duas refeições: Arroz com legumes e Peixe com batata, brócolos e molho de alcachofra
1 Std.
Kebab de miso
50 Min
Bolinhos de bacalhau recheados com azeitona
2 godz.
Pisco sour de ananás
10 Min
Curry indiano de legumes
Brak ocen
Conchas com azeitonas e pão ralado com anchovas
45 Min
Legumes salteados com molho de brócolos - TM5
30 Min
Puré de batata (Modo descascar)
35 Min