Lablabi (soupe tunisienne aux pois chiches)

Lablabi (soupe tunisienne aux pois chiches)

3.8 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • œufs
    4
  • de graines de coriandre
    ½ c. à café
  • de graines de carvi
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    4 pincées
  • de feuilles de laurier déshydratées
    ½ c. à café
  • de menthe déshydratée
    ½ c. à café
  • d'ail
    3 gousses
  • de pois chiches en conserve égouttés
    400 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau
    600 g
  • de pain rassis coupées en morceaux
    4 tranches
  • de sauce harissa à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à soupe
  • de thon en boîte au naturel coupé en morceaux
    80 g
  • olives (opcjonalnie)
    20
  • de câpres en saumure (opcjonalnie)
    4 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 376 kcal / 1585 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 44.8 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 917.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...