Harira (soupe à l'agneau et aux pois chiches)

Harira (soupe à l'agneau et aux pois chiches)

2.1 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • branche de céleri en petits dés
    1
  • oignon en lamelles
    1
  • carotte en dés
    1
  • d'épaule d'agneau désossée en cubes
    500 g
  • d'huile d'olive
    4 c. à soupe
  • de ras el-hanout
    2 c. à soupe
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de tomates concassées en conserve
    250 g
  • d'eau
    1000 g
  • de pois chiches cuits
    200 g
  • de coriandre fraîche effeuillé
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 443 kcal / 1840 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...