Tajine d'agneau aux pruneaux

Tajine d'agneau aux pruneaux

3.9 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en quatre
    150 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    5 c. à soupe
  • de cumin en poudre
    1 c. à soupe rase
  • de curcuma en poudre
    1 c. à soupe rase
  • de cannelle en poudre
    2 c. à soupe rases
  • de gingembre en poudre
    1 c. à soupe rase
  • d'épaule d'agneau désossée en morceaux
    800 g
    800 g de collier d'agneau, en morceaux
  • d'eau
    500 g
  • de safran
    1 pincée
  • du sel
  • de sucre en poudre
    2 c. à soupe
  • de beurre
    25 g
  • de pruneaux dénoyautés
    250 g
  • d'amandes décortiquées
    100 g
  • de graines de sésame
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 656 kcal / 2728 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...