Tajine d'agneau sucré (m'rozia)

Tajine d'agneau sucré (m'rozia)

4.0 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • pistils de safran
    quelques
    1 dose de safran
  • de ras el-hanout
    1 c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • de collier d'agneau sans os, coupé en morceaux (3 cm)
    700 g
    700 g d'épaule d'agneau désossée, sans os, coupé en morceaux (3 cm)
  • de gingembre en poudre
    1 c. à café
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de beurre demi-sel
    10 g
  • d'eau
    500 g
  • de raisins secs blonds ou noirs
    100 g
  • bâton de cannelle
    1
  • d'eau de fleur d'oranger
    50 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à soupe
  • de miel
    30 g
  • d'amandes émondées grillées
    125 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 900.3 kcal / 3749.8 kJ
Białko 55 g
Tłuszcz 59.5 g
Węglowodany 31.5 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 530.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...