Wersje kompatybilne
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Terrine
- 300 g half gekookte eenden foie gras, vers of diepgevroren (5 uur ontdooid op kamertemperatuur indien bevroren)
- ½ tl gemalen piment
- 2 el zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 el armagnac
- 150 g gedroogde vijgen
- 350 g sneetjes spek
- 3 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 450 g varkensgehakt
- 350 g kippengehakt
- 150 g room
- 40 g brandy
- 1 afgestreken tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 50 g pistachenoten, gepeld, ongezouten of gezouten
Porto en vijgen chutney
- 100 g uien, gehalveerd
- 400 g kleine vijgen, in stukken (1 cm)
- 200 g suiker
- 100 g witte wijnazijn
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 2 snuifjes gemalen kaneel
- 100 g porto
Afwerking
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl fleur de sel
- 1 tl pimentbessen
- 20 g microgreens
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2985.9 kJ / 713.7 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 47.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 2692.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zeetong in granaatappelboter met pastinaak en anijs puree
Keine Bewertungen
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25 分钟
Lactosevrije tiramisu
Keine Bewertungen
Katsu varkensschnitzel met groene salade, wasabi en dilledressing, gebakken aardappelen
50 分钟
Met frambozen doordrenkte azijn
Keine Bewertungen
Chocolade en chilli ijs met whiskey siroop
14h 20 min
Klassieke sabayon
15min
Eieren met kruidensaus en Paaskoekjes
Keine Bewertungen
Sous-vide octopussalade
Keine Bewertungen
Ijs van amarenakersen
8h 10 min
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
2h 10min
Met honing geglazuurde wortelen
30 分钟