Saumon en croûte au cresson

Saumon en croûte au cresson

4.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • 250 g de farine de blé
  • 125 g de beurre demi-sel bien froid, en cubes
  • 80 g d'eau
  • 150 g de cresson frais, trié et essoré
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 c. à soupe jus de citron
  • 150 g de fromage frais à l'ail et aux fines herbes (type Boursin)
  • 15 g de beurre mou, pour graisser la plaque
  • 600 g de saumon frais en 1 morceau, coupé dans la partie la plus épaisse du filet
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 c. à soupe de lait

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 30 g
Kalorie 2330 kJ / 559 kcal
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...