Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte brisée
- 150 g de farine, et un peu pour travailler la pâte
- 70 g de beurre, froid, en morceaux, et un peu pour le moule
- 50 g d'eau
- ½ c. à café de sel
Garniture
- 50 g de jambon fumé cru, en tranches
- 400 g de tomates-cerises, coupées en deux
- 1 oignon rouge, coupé en deux
- 250 g de mascarpone
- 50 g de lait
- 3 œufs
- 20 g d'amidon
- ¾ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1328 kJ / 317 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux carottes et endives
40 min
Gratin de l’armailli
50min
Gratin de gnocchis au poireau
50min
Mousse au jambon
10min
Carbonara végétarienne
30 min
Crackers au fromage
1h
Pizza à la courge
1h
Mousse au thon
10min
Bucatini aux aubergines, tomates-cerises et cèpes
50min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40 min
Maluns des Grisons (spécialité grisonne à base de pommes de terre cuites)
45 min
Tarte flambée aux poireaux
40 min