Chinese-style stir-fried vegetables

4.9 13 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 portions

Składniki

  • fresh long red chilli deseeded if preferred
    ½
  • garlic clove
    1
  • piece fresh ginger peeled, to taste
    ½ - 1 cm
  • peanut oil
    20 g
  • mixed vegetables (e.g. cabbage, mushroom, carrot, broccoli, snowpeas, red capsicum), cut into slices as needed
    250 g
  • salt to taste
    1 pinch
  • oyster sauce or soy sauce
    2 - 3 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 547.7 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 677.7 kJ / 162 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 14.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...