Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)

Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)

3.8 75 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • dried red chillies
    8 - 10
  • eschalots
    100 g
  • garlic clove
    1
  • lemongrass white part only, cut into pieces (3 cm)
    1 stalk
  • shrimp paste (see Tips)
    2 tsp
  • vegetable oil
    50 g
  • Baba's fish curry powder (see Tips)
    1 tsp
  • water
    200 g
  • tamarind paste
    2 tbsp
  • salt
    ½ - 1 tsp
  • sugar
    1 tsp
  • boneless snapper fillets cut into pieces (6 cm - see Tips)
    500 - 600 g
  • tomato cut into wedges
    200 g
  • fresh coriander leaves only, roughly chopped
    2 sprigs
  • okra (ladies‘ fingers), cut into pieces (approx. 4 cm)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 341.4 kcal / 1433.9 kJ
Białko 33.2 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 15.4 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 762.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...