Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 - 10 dried red chillies
- 100 g eschalots
- 1 garlic clove
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 2 tsp shrimp paste (see Tips)
- 50 g vegetable oil
- 1 tsp Baba's fish curry powder (see Tips)
- 200 g water
- 2 tbsp tamarind paste
- ½ - 1 tsp salt
- 1 tsp sugar
- 500 - 600 g boneless snapper fillets, cut into pieces (6 cm - see Tips)
- 200 g tomato, cut into wedges
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 100 g okra (ladies‘ fingers), cut into pieces (approx. 4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1433.9 kJ / 341.4 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 762.9 mg
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Char Kway Teow
15 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Nasi Lemak
45 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Nasi Lemak
45 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Sambal Belacan
10min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min