Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 100 g eschalots
- 8 - 10 dried red chillies
- 2 tsp shrimp paste (see Tips)
- 50 g vegetable oil
- 1 tsp Baba's fish curry powder (see Tips)
- 2 tbsp tamarind paste
- 200 g water
- 200 g tomato, cut into wedges
- 500 - 600 g snapper fillets, cut into pieces (6 cm - see Tips)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 1 tsp sugar
- ½ - 1 tsp salt
- 100 g okra (ladies‘ fingers), cut into pieces (approx. 4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1433.9 kJ / 341.4 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 762.9 mg
Alternatywne przepisy
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Char Kway Teow
15min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Nasi Lemak
45min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Nasi Lemak
45min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Sambal Belacan
10 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min