Urządzenia i Akcesoria
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
dried red chillies8 - 10
-
eschalots100 g
-
garlic clove1
-
lemongrass white part only, cut into pieces (3 cm)1 stalk
-
shrimp paste (see Tips)2 tsp
-
vegetable oil50 g
-
Baba's fish curry powder (see Tips)1 tsp
-
water200 g
-
tamarind paste2 tbsp
-
salt½ - 1 tsp
-
sugar1 tsp
-
boneless snapper fillets cut into pieces (6 cm - see Tips)500 - 600 g
-
tomato cut into wedges200 g
-
fresh coriander leaves only, roughly chopped2 sprigs
-
okra (ladies‘ fingers), cut into pieces (approx. 4 cm)100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
762.9 mg
Białko
33.2 g
Kalorie
1433.9 kJ /
341.4 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
15.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mee Goreng Mamak
15 Min
Char Kway Teow
15 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Nasi Lemak
45 Min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 Min
Nasi Lemak
45 Min