Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)

Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)

4.8 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
1 Total recipe

Składniki

Ginger dipping sauce
  • fresh ginger peeled and cut into pieces
    120 g
  • eschalots
    30 g
  • oil
    100 g
  • salt
    ½ tsp
Chilli dipping sauce
  • fresh long red chillies trimmed
    100 g
  • fresh ginger peeled
    20 g
  • garlic cloves
    30 g
  • white vinegar
    100 g
  • salt to taste
    1 tsp
  • white sugar to taste
    2 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Total recipe

Sód 3376.2 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 2228.9 kJ / 530.6 kcal
Tłuszcz 50.9 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Węglowodany 12.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...