Wersje kompatybilne
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ginger dipping sauce
- 120 g fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 30 g eschalots
- 100 g oil
- ½ tsp salt
Chilli dipping sauce
- 100 g fresh long red chillies, trimmed
- 20 g fresh ginger, peeled
- 30 g garlic cloves
- 100 g white vinegar
- 1 tsp salt, to taste
- 2 tsp white sugar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 2228.9 kJ / 530.6 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 50.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 3376.2 mg
Alternatywne przepisy
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Chicken Rendang
45 min
Nasi Lemak
45 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Sambal Belacan
10min
Chicken Porridge
1 godz. 10 min
Crispy Ikan Bilis
40 min