Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g garlic cloves
- 20 g shallots
- 50 g olive oil
- 200 g cabbage, cut in 5 cm length
- 50 g carrots, cut in strips (5 cm)
-
150
g Asian fish cake, cut in thin slices
lub 150 g chicken breast fillet, skinless, cut in thin slices - 400 g cellophane noodles (mee hoon/rice vermicelli)
- 500 g water
- 50 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce (opcjonalnie)
- 1 tsp ground white pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1830 kJ / 437 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.
Stir fried broccoli with carrot
15 min
Nasi Lemak
45min
Braised Yee Mee
30min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Chicken porridge with century egg
30min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Sambal Petai Prawns
20min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Chicken Porridge
1h 10 min
Char Kway Teow
15 min