Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g stir-fry beef
- 50 g soy sauce
- 40 g oyster sauce
- 2 tsp cornflour
- 1 tbsp brown sugar
- ¼ tsp dried chilli flakes
- ¼ tsp ground black pepper
- 300 g white rice
- 1000 g water
- 1 carrot, peeled and cut into matchsticks
- 1 red capsicum (small), cut into thin slices
- 410 g canned baby corn, drained and cut into halves (approx. 235 g after draining)
- 200 g broccoli, cut into small florets
- 1 tsp sesame oil
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2226.3 kJ / 530.1 kcal
- Białko
- 44.4 g
- Węglowodany
- 71.8 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 1402.4 mg
Alternatywne przepisy
Chicken teriyaki
20 Min
Niu rou mian (beef noodles)
35min
All-in-one chicken dinner
50min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 dk
Chicken and almond stir-fry
30min
Apricot chicken risotto
30min
Aussie potato salad
1小时 30 分钟
Shepherd's pie
55min
Sweet and sour pork
40min
Chicken and cashews
55min
Chicken pesto pasta
30min
Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)
35min