Char Kway Teow
TM6 TM5 TM31

Char Kway Teow

3.2 (97 ocen)

Składniki

  • 10 g dark soy sauce
  • 20 g light soy sauce
  • 1 tsp shrimp paste (belacan)
  • 1 pinch white pepper powder
  • ½ tsp mushroom seasoning powder
  • 500 g kway teow (flat rice noodles)
  • 100 g fresh mung bean sprouts (taugeh)
  • 20 g garlic cloves
  • 20 g shallots
  • 20 g cooking oil
  • 2 tsp dried chilli paste (cili boh)
  • 200 g whole prawns, cleaned and shell removed
  • 20 g fresh chives, cut in 3 cm length
  • 1 egg, lightly beaten

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1280 kJ / 306 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy