Poulet aux oignons, olives et poivron, riz vapeur

Poulet aux oignons, olives et poivron, riz vapeur

4.7 315 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'eau
    1100 g
  • de sel et 1-2 pincées
    ½ c. à café
  • de riz basmati
    200 g
  • de filets de poulet, sans peau coupés en morceaux (2-3 cm)
    400 g
  • de poivre moulu
    1 - 2 pincées
  • d'oignons coupés en deux
    250 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de concentré de tomate
    1 c. à soupe
  • de paprika en poudre
    1 c. à café
  • de cumin en poudre
    ½ c. à café
  • de poivron rouge coupé en morceaux
    180 g
  • d'olives vertes dénoyautées
    60 g
  • cube de bouillon de poule
    ½
    1 c. à café de fond de volaille maison

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 403.3 kcal / 1687.5 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 1012.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...