Wersje kompatybilne
Turkey buffe and herby quinoa stuffing (MEATER+®)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Turkey
- 300 g rock salt
- 50 g raw sugar
- 3000 g water, plus extra if needed
- 2 juniper berries
- 6 black peppercorns
- 1 cinnamon quill
- 2 fresh bay leaves
- 3400 - 4000 g turkey buffe, frame only, wings and legs removed
- 2 tbsp unsalted butter
Stuffing
- 200 g tri-colour quinoa
- 600 g water, plus extra for soaking quinoa
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 1 red onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 8 sprigs fresh basil, leaves only
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 sprigs fresh dill, leaves only
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g dried cranberries, plus extra for garnishing
- 12 fresh chives, cut into small pieces (2 mm)
- 80 g unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2630.3 kJ / 626.3 kcal
- Białko
- 74.9 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1234.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gwinganna Barramundi escabeche
45min
Anne Tesconi's Chicken roulade all'Italiana
1 Std. 25 Min
Speedy Chicken coleslaw salad (Thermomix®️ Cutter, TM6)
40min
Boiled Eggs
20 Min
Homemade tallow or lard
25 Std. 15 Min
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
6h 30min
Vegetable liquid stock (TM5)
3h 15min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3h 15min
ABC butter
30min
Poppy seed and apple cake
2h 10min
Stewed fruit compote
55 min