Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g d'eau
- 15 g de sucre
- ½ cube de levure (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine et un peu pour fariner
- 40 g de beurre, en morceaux (1 cm) et un peu pour graisser
- 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1140 kJ / 270 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pain toupie rapide
40 min
Pain d'épeautre pur
11 godz.
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Nœud au lard
2j 10 menit
Petits pains au lait
2j 5 menit
Pain toast
16 Std.
Grittibenz sucré
2h 15 min
Pain d'épeautre et de blé
12 Std.
Petits pains au seigle
12 Std.
Petits pains du 1er août
1h 10 min
Tourte de Linz suisse
1j 30 menit
Pain tessinois
1h 50min