![Petits pains au seigle Petits pains au seigle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D12F7FB1-74AB-4DBA-920C-205E3024CAB8/Derivates/32eb0941-c7a5-4387-b83c-b20efa6b55d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de farine de blé type 405 ou 550 et un peu de farine supplémentaire pour fariner la pâte
- 100 g de farine de seigle type 1150
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g)
- 340 g d'eau
- 1 ½ - 2 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre et de blé
12hod.
Pain vaudois à la croix
13 Std. 30 Min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 dk
Coquins de Linz
3ωρ. 15 λεπτ.
Petits pains au müesli (sucrés)
2 Std.
Pain au vin rouge et aux noix
15sa 30 dk
Pain aux graines de lin
1h 30min
Pain d’épeautre aux noisettes
2h 50min
Confiture d'abricot pour les provisions
55 dk
Pain d'épeautre pur
11 godz.
Pain croustillant
1sa
Petits pains au lait
2h 5min