Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de farine de blé type 405 ou 550 et un peu de farine supplémentaire pour fariner la pâte
- 100 g de farine de seigle type 1150
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g)
- 340 g d'eau
- 1 ½ - 2 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre pur
11 godz.
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Pain de mie
3sa
Pain toast
16 Std.
Pain ciabatta
1 Std. 45 Min
Pain d'épeautre et de blé
12 Std.
Petits pains du 1er août
1h 10 min
Petits pains aux fruits
3u. 5min
Pain paysan
3sa
Pain aux graines de lin
1j 30 menit
Pain croustillant
1j
Pain tessinois
1h 50min