![Petits pains au lait Petits pains au lait](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89E89E61-E6B5-4500-928A-1BA1275233A0/Derivates/a60f222e-3217-4af6-b151-11d63214233d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g de lait
- 30 g de beurre, mou
- 2 c. à café de sucre
- ¼ de cube de levure boulangère fraîche (env. 10 g), émiettée
-
250
g de farine mi-blanche, et un peu pour le façonnage
lub 250 g de farine blanche - ¾ de c. à café de sel
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de crème entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1019 kJ / 242 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
2h 15min
Milanais
3 godz.
Bonhomme en pâte
2h 10min
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Petits pains du 1er août
1h 10min
Pain paysan
3 godz.
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Cake aux branches
1h 10min
Petits pains burger (buns)
1h 45 min
Pain tessinois
1óra 50p
Tresse bernoise
1h 45 min