Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre
- 150 g de beurre, froid, en morceaux
- 100 g de crème
- 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
- 1 c. à café de sel
-
30
g d'amandes hachées
lub 30 g d'amandes effilées - 1000 g d'eau
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Crème de marrons avec compote de poires et cookies croustillants pour les fêtes
1hod.
Mousse au thon
5min
Liqueur de noisettes au caramel
20 λεπτ.
Bonbons gélifiés au citron et au gingembre
25h 20 min
Crème Thermomix® pour les fêtes
25min
Focaccia aux tomates
40 λεπτ.
Mousse au mocca rapide
5min
Croissants au jambon
35 λεπτ.
Caramels à la crème
2hod.
Sel aux herbes
5min
Crème glacée aux fruits
5min
Salade de brocoli aux pignons de pin
5min