Tresse aux amandes

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 portions

Składniki

La pâte
  • de lait
    320 g
  • de sucre
    2 c. à soupe
  • de levure boulangère fraîche (environ 20 g)
    ½ cube
  • de farine à tresse
    500 g
    500 g de farine de blé
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de beurre en morceaux
    60 g
La garniture
  • de sucre
    180 g
  • citron le zeste épluché avec un économe
    1
  • d'amandes, entières, décortiquées
    180 g
  • d'eau
    60 g
  • de farine pour le plan de travail
    un peu
  • de lait pour badigeonner
    1 c. à soupe
  • œuf pour badigeonner
    1
Le glaçage
  • de jus de citron
    3 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 377.2 kcal / 1578.4 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 51.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 314.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...