Tresse aux amandes

4.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 portions

Składniki

La pâte
  • 320 g de lait
  • 2 c. à soupe de sucre
  • ½ cube de levure boulangère fraîche (environ 20 g)
  • 500 g de farine à tresse
    500 g de farine de blé
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 60 g de beurre en morceaux
La garniture
  • 180 g de sucre
  • 1 citron le zeste épluché avec un économe
  • 180 g d'amandes, entières, décortiquées
  • 60 g d'eau
  • un peu de farine pour le plan de travail
  • 1 c. à soupe de lait pour badigeonner
  • 1 œuf pour badigeonner
Le glaçage
  • 3 c. à café de jus de citron

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 314.1 mg
Białko 10 g
Kalorie 1578.4 kJ / 377.2 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 51.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...