Pain toast

Pain toast

4.6 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 16 godz.
16 tranches

Składniki

Levain panaire (poolish)
  • d'eau
    150 g
  • de levure boulangère fraîche de la grandeur d'un petit pois (1 g)
    1 petit morceau
  • de farine à pain
    150 g
Pâte à pain
  • d'eau froide et un peu plus pour travailler
    140 g
  • de farine à pain et un peu plus pour travailler
    275 g
  • d'huile pour graisser
    un peu
  • de levure boulangère fraîche
    10 g
  • de beurre froid coupé en morceaux
    40 g
  • de sucre de canne complet (ou de sucre brut)
    30 g
  • de sel (10-12 g)
    2 c. à café

Wartości odżywcze na 1 tranche(s)

Kalorie 118 kcal / 492 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...