油蔥醬炒米苔目

油蔥醬炒米苔目

3.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
2 人份

Składniki

  • 豬里肌肉 切絲
    150 克
  • 蝦仁
    150 克
  • 香油
    2 茶匙
  • 醬油
    1 茶匙
  • 太白粉
    1 茶匙
  • 米酒
    1 茶匙
  • 蒜頭
    3 粒
  • 新鮮紅辣椒 切段
    ½ 根
  • 紅蔥頭
    5 粒
  • 1 大匙
  • 紅蔥醬
    1 大匙
  • ¼ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 雞高湯
    200 克
  • 醬油膏
    1 茶匙
  • 烏醋
    1 茶匙
  • 米苔目
    600 克
  • 新鮮綠豆芽 洗淨
    100 克
  • 韭菜 切小段
    50 克
  • 新鮮香菜 (opcjonalnie) 少許,裝飾用

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 623 kcal / 2607 kJ
Białko 24.7 g
Tłuszcz 14.9 g
Węglowodany 97.9 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...