油蔥醬炒米苔目
TM31 TM5 TM6

油蔥醬炒米苔目

3.5 (2 oceny)

Składniki

  • 150 克 豬里肌肉, 切絲
  • 150 克 蝦仁
  • 2 茶匙 香油
  • 1 茶匙 醬油
  • 1 茶匙 太白粉
  • 1 茶匙 米酒
  • 3 粒 蒜頭
  • ½ 根 新鮮紅辣椒, 切段
  • 5 粒 紅蔥頭
  • 1 大匙 油
  • 1 大匙 紅蔥醬
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉
  • 200 克 雞高湯
  • 1 茶匙 醬油膏
  • 1 茶匙 烏醋
  • 600 克 米苔目
  • 100 克 新鮮綠豆芽, 洗淨
  • 50 克 韭菜, 切小段
  • 新鮮香菜, 少許,裝飾用 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2607 kJ / 623 kcal
Białko
24.7 g
Węglowodany
97.9 g
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy