
Urządzenia i Akcesoria
蒜味鮮蝦粉絲煲
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 人份
Składniki
-
冬粉200 - 250 克
-
水 (溫水,詳見做法1),浸泡用
-
蒜頭70 克
-
油40 克
-
鹽 (opcjonalnie)½ 茶匙
-
白胡椒粉¼ 茶匙
-
糖35 克
-
醬油40 克
-
米酒20 克
-
水700 克
-
生草蝦仁 ,去腸泥200 - 250 克
-
新鮮甜豌豆200 克
-
蔥 ,切蔥花或切絲(詳見要訣),裝飾用50 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
438 kcal /
1832 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
66 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

美善品層疊出美味
72 Przepisy
Tajwan
Tajwan