蒜味鮮蝦粉絲煲

蒜味鮮蝦粉絲煲

4.7 52 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 人份

Składniki

  • 冬粉
    200 - 250 克
  • (溫水,詳見做法1),浸泡用
  • 蒜頭
    70 克
  • 40 克
  • 鹽 (opcjonalnie)
    ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 35 克
  • 醬油
    40 克
  • 米酒
    20 克
    20 克 白酒
  • 700 克
  • 生草蝦仁 ,去腸泥
    200 - 250 克
  • 新鮮甜豌豆
    200 克
  • ,切蔥花或切絲(詳見要訣),裝飾用
    50 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 438 kcal / 1832 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...