Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bladerdeeg
- 200 g boter, in blokjes (1 cm)
- 200 g bloem, en iets meer om te bewerken
- 90 g koud water
- 2 snuifjes zout
- 2 snuifjes poedersuiker
Garnering
- 200 g uien, gehalveerd
- 250 g verse champignons de Paris, in vieren gesneden
- 200 g water
- 40 g gedroogde vruchten mengeling
- 60 g boter, in stukken
- 2 teentje knoflook
- 2 snuifjes zout
- 2 snuifjes gemalen witte peper
- 2 tl currypoeder
- 2 stengels verse rozemarijn, enkel de bladeren
- 400 g zoete aardappelen, in blokjes
- 200 g rapen, in blokjes
- 3 el olijfolie
- 50 g ei, losgeklopt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2627 kJ / 632.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 46.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 702.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinazierisotto met asperges
40 min
Chocoladebonencake met kokosboterroomglazuur
Brak ocen
Gerookte Mexicaanse bonensoep
Brak ocen
Ovengebakken groentechips
Brak ocen
Ratatouille galette
1 godz. 30 min
Ravioli van sternoten met champagnesaus
1 godz. 30 min
Aardappeltortilla met chorizo
50 min
Gazpacho van paprika, koriander en reductie van balsamico
Brak ocen
All-in-one kip cacciatore
2 godz. 45 min
Pizza met pompoenroom, gerookte Mozzarella en bacon
3h 50 min
Sojamelk en gestoomde broodjes
Brak ocen
Hongaarse champignonsoep
30 min