Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 410 g suiker
- 330 g zachte boter
- 5 eierdooier
- 260 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 60 g havervlokken, en iets meer om te besprenkelen
- 1 ½ tl zout
- 480 g vers geperst citroensap
- 2 citroenen, liefst biologisch, enkel de schil
- 1 stuk verse gember (± 2 cm), fijn geraspt (opcjonalnie)
- 60 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 8 eieren
- 1 vanillestokje, enkel het merg
- 50 g kwark kaas
- 80 g ricotta
- 1 citroen, liefst biologisch, schil en fruitgedeelte in dunne plakjes gesneden, als afwerking (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 891.5 kJ / 213.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 156.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lactose- en glutenvrije pistachecrème
12 Std. 15 Min
Bosbessen cheesecake-ijs
14h 35 min
Vegan empanadas met paprika-champignon vulling
1 Std. 20 Min
Lactosevrije pannenkoeken met confituur
1 Std.
Bloedige hersenspaghetti
13 godz. 30 min
Pizza met pistache pesto, stracciatella kaas en mortadella
Brak ocen
Sous-vide varkenswangetjes in rode wijn
8 godz. 45 min
Napoleon hoedjes
Brak ocen
Hot dogs
35 Min
Ijs van amarenakersen
8 Std. 10 Min
Volkorenbrood, beleg en kippengehaktballetjes
2 Std.
Op Italiaanse wijze pesto pasta met gekonfijte kerstomaatjes (vegetarisch)
30 Min