Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g talo de aipo cortado em pedaços
- 120 g cenoura cortada em pedaços
- 1 malagueta vermelha s/ sementes
- 1 pé alecrim, só as folhas
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 20 g azeite
- ½ c. chá de cominhos em pó
- ½ c. chá de coentros em pó
- ¼ c. chá de sal
-
400
g feijão borlotti cozido escorrido
lub 400 g feijão-branco cozido escorrido - 6 - 8 fatias de pão p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1186.9 kJ / 283.7 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 730.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz cremoso vegetariano
25 Min
Arroz de verduras
1 Std. 10 Min
Esparguete Sichuan
50 Min
Salada quente de couve kale, feijão-branco, noz e bagas de goji
40 Min
Caril de millet com frango
35min
Taça de grão-de-bico com molho de amendoim vegan
40 Min
Salada de couve-flor e batata
30 Min
Batata-doce recheada, maionese de banana e salada de couve
50 Min
Salada de quinoa, couve, cenoura e feijão de soja
25 Min
Massa com molho beringela e tomate
45min
Salada de quinoa com tofu
55min
Sopa de lentilhas com batata-doce e massa
35min