Bocconcini di tacchino in salsa di funghi

Bocconcini di tacchino in salsa di funghi

4.7 104 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di funghi freschi a pezzi (vedere consigli)
  • 200 g di latte
  • 20 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • farina
  • 600 g di filetto di petto di tacchino, senza pelle a tocchetti (3-4 cm)
  • 2 rametti di rosmarino fresco
  • 2 cucchiai olio extravergine di oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1 mg
Białko 36 g
Kalorie 1967 kJ / 470 kcal
Tłuszcz 32.5 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...