Tôt-fait à la rhubarbe

Tôt-fait à la rhubarbe

4.7 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 parts

Składniki

  • 1 gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
  • 400 g de rhubarbe fraîche, coupée en rondelles (2 cm)
    400 g de rhubarbe, préalablement décongelée
  • 130 g de cassonade
  • 100 g de beurre mou en morceaux, et un peu pour le moule
  • farine pour le moule
  • 3 œufs
  • 125 g d'amandes en poudre
  • 50 g de fécule de maïs
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 2 pincées de sel
  • 100 g de rhubarbe fraîche, coupée en rondelles (2 cm)
    100 g rhubarbe surgelée, préalablement décongelée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8.3 g
Kalorie 1869 kJ / 448 kcal
Tłuszcz 30.7 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 34.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...