Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de jamón cocido de cerdo o de pavo, en rebanadas
- 80 g de cebolla, en trozos
- 30 g de mantequilla sin sal
- 500 g de chícharos congelados, descongelados
- 500 g de agua
- 1 cda de concentrado de caldo de verdura
- ½ cdita de sal, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 10 g de hojas de menta frescas
- 10 g de brotes
- 20 g de miel de abeja
- 100 g de crema ácida o fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 694.6 kJ / 166 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 306.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabacita
25 min
Crema de espinacas con nuez
20 min
Sopa de habas
2h
Sopa de chícharo y tocino
30min
Sopa de poro gratinado con queso cheddar
50min
Crema de espárragos y queso Brie
30min
Sopa de chícharo y menta
20 min
Crema de chícharos con queso crema
50min
Sopa de almendra y ajo
40min
Nidos de papa con salmón y crema
2u. 40min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30min
Crema de elote y estragón
1h