Crema de chícharo y jamón crocante

Crema de chícharo y jamón crocante

4.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porciones

Składniki

  • 50 g de jamón cocido de cerdo o de pavo, en rebanadas
  • 80 g de cebolla en trozos
  • 30 g de mantequilla sin sal
  • 500 g de chícharos congelados, descongelados
  • 500 g de agua
  • 1 cda de concentrado de caldo de verdura
  • ½ cdita de sal, o al gusto
  • ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
  • 10 g de hojas de menta frescas
  • 10 g de brotes
  • 20 g de miel de abeja
  • 100 g de crema ácida o fresca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 306.6 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 694.6 kJ / 166 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 17.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...