Crema de elote y estragón

Crema de elote y estragón

4.8 31 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porciones

Składniki

  • 450 g de elote sólo los granos
  • 900 g de agua
  • 40 g de poro
  • 20 g de apio en trozos
  • 30 g de cebolla
  • 10 g de aceite
  • 15 g de mantequilla sin sal
  • 95 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 1 ¾ g de sal fina
  • ½ cucharadita de estragón seco
  • 350 g de fondo de verduras
    350 g de caldo de verduras
  • 560 g de leche
  • ¼ cucharadita de pimienta negra molida
  • 20 g de mantequilla

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 165 kcal / 693 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...