![Crema de elote y estragón Crema de elote y estragón](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/17E557CF-15D6-4A57-9065-E47AA35D1D29/Derivates/3A1A4B57-BE81-469E-A175-3DB4D0727FE1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de elote, sólo los granos
- 900 g de agua
- 40 g de poro
- 20 g de apio, en trozos
- 30 g de cebolla
- 10 g de aceite
- 15 g de mantequilla, sin sal
- 95 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 ¾ g de sal fina
- ½ cucharadita de estragón seco
-
350
g de fondo de verduras
lub 350 g de caldo de verduras, en tetrapack - 560 g de leche
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
- 20 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 693 kJ / 165 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de poro y papa
40min
Sopa de almendra y ajo
40min
Crema de cilantro
30min
Crema de chícharos y chardonnay
35min
Sopa de chícharo y tocino
30min
Crema de brócoli y manzana verde
35min
Crema de betabel
40min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30min
Sopa de apio
50min
Crema de chile poblano
25min
Crema de espinacas con nuez
20min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min