![Tortitas de coliflor con pollo en salsa roja Tortitas de coliflor con pollo en salsa roja](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3b385f1d8d2602cf843878f5bb0b4636/Derivates/86bbb13edb0920c3d3e4d9ec0ae480723b947a68.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tortitas
- 1200 g de agua
- 350 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos
- 500 g de coliflor, en trozos
- 100 g de cebolla blanca, en trozos
- 3 huevos
- 120 g de harina de trigo
- 1 ½ cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 2 cditas de polvo para hornear
- aceite vegetal, para freír
Salsa de jitomate
- 500 g de jitomate, en cuartos
- 60 g de cebolla blanca, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 30 g de aceite vegetal
- 150 g de agua
- 30 g de chile chipotle adobado, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 454.8 kJ / 108.7 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 344.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50 Min
Calabazas rellenas en salsa de chabacano
1h 30min
Entomatadas de pollo
40p
Ceviche de Coliflor (Black Diamond)
30min
Pollo encacahuatado
45min
Tostadas de rajas con pollo
40p
Ensalada de pollo
20p
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35 Min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Tostadas de picadillo
1 Std. 10 Min
Tinga de pollo TM6
30min
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50 Min