![Bretzels allemands Bretzels allemands](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ecb1454f688e7d87d712854f39e0ae6f/Derivates/a6520bf4eb5c61d7bbf953d2aadcaab07da479dd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'eau minérale
- 70 g de lait
- 3 g de levure boulangère sèche
- 250 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 15 g de sel
- 20 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 1000 g d'eau, et 1 c. à café
- 55 g de bicarbonate de sodium
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1129 kJ / 268 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Muffins anglais
4h 10min
Baguette farcie au chorizo
2h 15min
Petits pains aux noix
4小时 30 分钟
Briochettes parisiennes
4h 5 min.
Pain maison au maïs
2 Std. 30 Min
Petits pains façon bretzel
2h
Levain de blé aux pommes
72hod. 20min
Fougasse lardons et romarin
3h 15min
Pain au romarin méditerranéen
1 godz. 55 min
Briochettes coco à la vapeur
2sa 10 dk
Bretzel aux 3 fromages
1 Std. 5 Min