Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g coentros
- 10 g salsa
- 10 g manjericão
- 30 g cebolo (spring onion)
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta rosa
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 50 g aipo cortado em lâminas
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 600 g curgete cortada em pedaços
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 850 g água
- 100 g massa tipo farfalle
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 672.1 kJ / 160.6 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 609.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de couve-flor e alho assados
1 Std. 10 Min
Creme de feijão branco e cogumelos
1h 15min
Sopa de nabo e alho & Papelotes de bacalhau com batata, azeitonas e alcaparras
1 Std.
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30 Min
Creme de canónigos
25 Min
Sopa de pastinaca, alho e nabo
50 Min
Sopa de brócolos e rúcula
40 min
Creme de feijão-manteiga e pesto
35 Min
Creme de agrião e rúcula
2h 45min
Creme de couve-flor com couve roxa
30 Min
Sopa de cenoura e canónigos
35 Min
Sopa de tomate e repolho
50 Min