Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 100 g queijo da Ilha
- 100 g espinafres
- 1 dente de alho
- 50 g miolo de noz
- 80 g azeite
- ½ c. chá de sal
Massa e cobertura
- 200 g cerveja
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 200 g tomate maduro cortado às rodelas
- 200 g queijo mozarela cortado às rodelas
- Orégãos q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2521.9 kJ / 602.7 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 935.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza Margarita
1 Std. 45 Min
Piza na grelha
1 Std. 25 Min
Pão de 4 queijos
40min
Pizza de inverno
8 godz.
Massa de salsa
20 Min
Conchas de massa com espinafres e requeijão
1 Std. 10 Min
Piza vegetariana
1 Std. 45 Min
Piza fresca com pesto de pistácio
40min
Piza de Nápoles
50min
Piza bolonhesa
1 Std. 45 Min
Piza de chouriço, mozarela e rúcula
55min
Piza 4 estações
1小时