Surówka z kalarepy (TM5)

Surówka z kalarepy (TM5)

4.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g kalarepy pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 150 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 120 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
  • 1 - 2 łyżki oleju
    1 - 2 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 łyżki szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 327 mg
Białko 1.4 g
Kalorie 384 kJ / 91.8 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...