
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z kalarepy (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
kalarepy pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika200 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami150 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki120 g
-
oleju1 - 2 łyżki
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji2 łyżki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
91.8 kcal /
384 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
327 mg