Surówka z kalarepy (TM5)
TM6 TM5

Surówka z kalarepy (TM5)

4.4 (5 ocen)

Składniki

  • 200 g kalarepy, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 150 g marchewki, z odciętymi końcówkami
  • 120 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
  • 1 - 2 łyżki oleju
    lub 1 - 2 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
384 kJ / 91.8 kcal
Białko
1.4 g
Węglowodany
11.5 g
Tłuszcz
5.5 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
3.7 g
Sód
327 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy