Urządzenia i Akcesoria
Mini ptysie serowe (Gougères)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
35 sztuk
Składniki
-
130 g sera gruyère pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
-
150 g wody
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 płaska łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
99.6 mg
Białko
2 g
Kalorie
207 kJ /
50 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Hot-dogowe muffiny
2 godz.
Brioszki prosiaczki
2 godz.
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Mini tarty z porem
1 godz.
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 min
Szaszłyki z mięsa mielonego ze śliwką
1 godz.
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2 godz. 25 min