Wersje kompatybilne
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budyń kakaowy
- 1000 g mleka
- 75 - 100 g cukru (patrz wariant)
- 40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
- 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 2 jajka
Budyń truskawkowy
-
400 - 500
g truskawek, świeżych
lub 400 - 500 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 500 g mleka
- 50 - 75 g cukru (patrz wariant)
- 40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
- 2 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 600.6 kJ / 143.6 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 56.9 mg
Alternatywne przepisy
Kasza manna; Śmietanowy sos truskawkowy
20 min
Kisiel cytrynowy
10 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1h 5min
Kisiel
10 min
Płatki ryżowe na mleku z owocami; Sos czekoladowy
15 min
Ryż na mleku z musem malinowym
1h 5min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40 min
Budyń czekoladowy
10 min
Budyń bez laktozy
20 min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 Min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 min