Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy

Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy

4.4 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
16 porcji

Składniki

Budyń kakaowy
  • mleka
    1000 g
  • cukru (patrz wariant)
    75 - 100 g
  • skrobi ziemniaczanej
    40 - 50 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    30 g
  • jajka
    2
Budyń truskawkowy
  • truskawek, świeżych
    400 - 500 g
    400 - 500 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • mleka
    500 g
  • cukru (patrz wariant)
    50 - 75 g
  • skrobi ziemniaczanej
    40 - 50 g
  • jajka
    2

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 143.6 kcal / 600.6 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 22.3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 56.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...