Almôndegas com molho de tomate e massa

Almôndegas com molho de tomate e massa

4.7 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

Almôndegas
  • pão fresco ou de véspera cortado em pedaços
    40 g
  • leite
    80 g
  • salsa só as folhas
    6 - 12 pés de
  • dente de alho (opcjonalnie)
    1
  • carne de vaca picada
    400 g
  • ovos
    2
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta preta
    1 pitada de
  • Azeite q.b. p/ untar
Molho de tomate
  • dente de alho
    1
  • cebola cortada em pedaços
    50 - 80 g
  • azeite
    20 g
  • tomate em pedaços
    600 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    1 pitada de
Massa
  • água
    1200 g
  • azeite
    20 g
  • sal
    1 - 1 ½ c. chá de
  • esparguete
    320 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 637 kcal / 2668 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1441 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...