Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 ovos
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 60 g azeite
- 1200 g tomate maduro s/ pele e s/ sementes cortado em pedaços
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 318 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Ervilhas com ovos escalfados
40 min
Açorda alentejana de bacalhau
30 Min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Sopa de beldroegas e tomate
50 Min
Xarém de conquilhas
3h
Tomatada
25 Min
Ervilhas com ovos escalfados
1 Std.
Sopa de tomate seca com pão
1 Std. 25 Min
Migas alentejanas com entrecosto
1 Std. 30 Min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 Min
Azevias de grão
50 Min
Tomatada com ovos escalfados
55 Min